Loofhuttenfeest programma

Loofhuttenfeest programma

Programma 2021

Thema: OmHOOGkijken

Dit is het programma voor de najaarsfeesten. Het beschrijft alle onderdelen van het Loofhuttenfeest en ook van de twee andere najaarsfeesten. We zien uit naar een hele gezegende FEESTTIJD!

Maandag 6 september, 19.30 uur: Dag van de Bazuin
Het blazen van de sjofar (bazuin) is een teken van hoop. God laat ons niet in de steek! Het is reden voor gejuich: Hij komt! Het is niet een feestdag die achterom kijkt, maar die kijkt naar een dag die nog komen gaat.

Woensdag 15 september, 19.30: Grote Verzoendag
Voor het Joodse volk de heiligste dag van het jaar. Op deze dag vragen joden aan God vergiffenis voor de fouten die zij hebben gemaakt. Voor de dag begint hebben ze zich bij vrienden, familieleden en kennissen verontschuldigd en vergeving gevraagd. Een bijzondere avond om samen stil te staan wat het offer van Jezus voor ons betekent.

Zaterdag 18 september, 10.00-12.00 uur: Vlaggenworkshop
Let op: dit is voorafgaand aan het Loofhuttenfeest!!!
Eveline de Regt geeft deze vlaggenworkshop. Je mag je eigen vlag meenemen maar er zijn ook vlaggen beschikbaar.
Waar: bij goed weer: parkeerplaats van het Reveilcentrum, bij slecht weer: Gymzaal, Punter 18-01.
Opgave via email

Maandag 20 september, 19.00 uur: Opening Loofhuttenfeest
Sjofar blazen, zingen, dansen, vuurkorven, hapjes, drankje,………….Feest!!

Dinsdag 21 september, hele dag: Kijk in de loofhut van ...*
Van dinsdag 21 september tot en met 27 september zullen er loofhutten open zijn. Je kunt de loofhutten bezoeken door van te voren een afspraak te maken. Wanneer de verschillende loofhutten open zijn - in de ochtend, middag, (dinsdag)avond, en hoeveel gasten tegelijk kunnen aanwezig kunnen zijn - is aan de eigenaars van de loofhutten. De adressen en openingstijden zijn in het Reveilcentrum beschikbaar (even vragen aan Marianne).

Woensdag 22 september, 15.00-16.30 uur: Kidsprogramma “Op Reis”
Aagje en Lynn zijn twee journalisten, die de kinderen gaan vertellen over hun reis. Ze hebben een bijzonder verhaal ontdekt die ze graag willen vertellen. Ook gaan de kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen vervoersmiddel en zullen we vanuit onze eigen creatie een leuke film kijken. Samen met onze muziekband en Aagje en Lynn gaan we er een gezellige middag van maken!

Woensdag 22 september, 20.00 uur: Genezingsdienst
Sprekers zijn Kees Goedhart en Ardjan de Boo. Voor deze avond willen we vragen, voor wie wil en kan, om een dag van vasten en gebed te houden. 
We kijken verwachtingsvol uit naar een krachtige, genezende werking van Gods Heilige Geest. Een goede mogelijkheid om gasten uit te nodigen.

Donderdag 23 september, 20.00 uur: Concert  Christian Verwoerd**
Geef je op tijd op via email want vol is vol. De zaal gaat 15 minuten voor het begin open en wij zullen iedereen een plekje geven, zodat we met zoveel mogelijk mensen op 1½ meter afstand in de zaal, kunnen genieten van een prachtig concert.        

Vrijdag 24 september, 18.00 uur: Sjabbatsmaaltijd**
Maximaal aantal deelnemers wordt afgestemd op de dan geldende regels.** Opgave is verplicht. Dit kan op de lijst die in het Reveilcentrum hangt. 
We vragen voor deze maaltijd geen financiële bijdrage (er mag natuurlijk altijd gedoneerd worden) en ook niet om iets mee te nemen. Hulp in de keuken of bij tafeldekken en -afruimen wordt zeer gewaardeerd.    

Vrijdag 24 september, 20.30 uur: PRAISE met het Reveil aanbiddingsteam
OmHOOGkijken in praise en aanbidding. Alle dank en eer aan God, de grote Aanwezige.

Zaterdag 25 september, 9.00-10.00: Gebed op sjabbat

Zaterdag 25 september, 11.30-17.00 uur: Omhoogkijken in actie!

Vanaf 11.30 uur starten we met een gezellig activiteitenprogramma. Centraal staat de ontmoeting met elkaar en lekker actief bezig zijn. Nodig gasten uit om de feestvreugde te verhogen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Tussendoor zijn er ook sponsorverkopen (er is geen mogelijkheid om te pinnen). De opbrengsten gaan als gift naar onze zustergemeente Shaar Ha’amek in Israël, om zo het OmHOOGkijken gestalte te geven en hen te bemoedigen.

11.30- 15.30 uur: Volg de “Melkweg”
Het is de bedoeling om in groepjes de “Melkweg” te volgen. Door flink omhoog te kijken vind je opdrachten en vragen. Zijn de opdrachten en vragen goed volbracht, dan krijg je een aantal letters. Met deze letters moet je uiteindelijk een woord of een zin maken. Er kan op elk moment gestart worden, groepsgrote is minimaal 4. Je kan tussendoor pauzeren om bv een broodje te kopen of hutten te bouwen, als je maar voor 15.30 uur de oplossing ingeleverd hebt. 

12.00-14.00 uur: Sponsoractie - Snacks te koop
Tussen de middag en begin van de middag broodjes kroket e.d. tegen een mooie prijs.

13.00-15.15 uur: Hutjes bouwen
Er worden groepjes gevormd om samen een loofhut in elkaar te zetten. Goede samenwerking is hierbij heel belangrijk!! Neem zelf ook wat materiaal mee zoals spijkers, een hamer, planken of een oud stuk zeil. De hutten worden op ons eigen terrein gebouwd. Kom en bouw mee! Neem gezellig vrienden en vriendinnen mee! De kinderen vanaf 6 jaar t/m 12 jaar kunnen hieraan deelnemen. Als je als 6, 7 of 8 jarige meedoet, is het handig om een ouder te laten meehelpen tijdens het bouwen. Aan het eind zal er een prijsuitreiking plaats vinden.

14.00 uur: Sponsoractie - Taart smullen
Verschillende mensen in Reveil hebben weer heerlijke taarten gebakken voor het goede doel. Dat wordt smullen!!!!!

15.30 uur: Prijsuitreiking hutjes bouwen

16.00-17.00 uur: OmHOOGkijk Vliegerwedstrijd
Wie maakt de beste, de mooiste, de origineelste vlieger en welke vliegt het hoogste? Oud en jong mogen meedoen. Het wordt een gezellige happening!!
Maak zelf een vlieger, lever hem in voor 19 september bij Marianne. Doe je mee?

17.00 uur: Prijsuitreiking Volg de “Melkweg” en OmHOOGkijk Vliegerwedstrijd.

Zondag 26 september, 10.00 uur: Samenkomst 25 jaar Reveil
OmHOOGkijken met m.m.v. Evert en Janna van de Poll

12.00-15.30 uur: Liefdesmaaltijd
Het liefdesmaal zal bestaan uit verschillende lekkere hapjes, die door allerlei mensen gemaakt worden.
Tijdens de maaltijd is er ruimte om Om(HOOG) te kijken, door het delen van leuke anekdotes, belevingen en blunders uit de afgelopen 25 jaar.
Wil je wat delen, meld dit dan bij Annet Klein of Jiska Vrijlandt via email.

Maandag 27 september, 19.00 uur: Slotavond
OmHOOGkijken naar de HOOGte punten van afgelopen week.

 

Het hele programma is onder voorbehoud vanwege en geldende en veranderende regels van de overheid.
 

*Afspraak maken voor het bezoek van de loofhutten is verplicht!
**Opgave verplicht, er is een maximaal aantal deelnemers.